Hírek

Népszerű cikkek

Már most gondoljon rá!

2018. augusztus 12., vasárnap 15:37

Nyáron másra sem tud gondolni az ember, mint a tikkasztó, elviselhetetlen hőségre. Azonban érdemes már ezekben a meleg hónapokban is előretervezni, a megelőzéshez szükséges ügyeket elintézni – ilyen például a kémények ellenőrzése, nehogy a fűtési szezon kezdetére maradjon ez a valóban életbevágóan fontos tevékenység.

A katasztrófavédelem kéményseprőipari tevékenysége jelenleg tizenhét megyében összesen kétezer-ötszázkilencvenkét településre terjed ki, Komárom-Esztergom megye egész területén immár két és fél éve zajlik ebben a formában a munka.

A közelmúltban a központi ügyfélszolgálatra olyan bejelentés érkezett, hogy valaki vagy valakik, visszaélve az emberek jóhiszeműségével, magukat a katasztrófavédelem kéményseprőinek kiadva pénzt kérnek a kéményseprésért, ezzel megkárosítva az állampolgárokat. A katasztrófavédelem felhívja a lakosság figyelmét arra, hogy az alkalmazásában tevékenykedő kéményseprők nem kérnek, és nem vesznek át készpénzt az ügyféltől, erre nincs jogosultságuk. Természetesen végeznek díjköteles munkát is, azonban ezeket előre, írásban meg kell rendelni és a munka elvégzése után, számla ellenében, átutalással kell a díjat megfizetni. A katasztrófavédelem minden kéményseprője végzett szakmunkás, arcképes igazolvánnyal rendelkezik, egységes munkaruhát visel és a munkavégzéshez biztosított autójuk is jól megkülönböztethető, a katasztrófavédelem feliratai, színei jól láthatók rajta. Az állampolgárokat arra kérjük, hogy a katasztrófavédelem kéményseprő munkatársától kérjék el igazolványát és ellenőrizzék személyazonosságát.

A társasházakba a kéményseprők hívás nélkül kimennek, a lakóknak a vizsgálatért nem kell fizetniük (kivéve, ha egy lakás valamely vállalkozás bejelentett telephelye). Szintén ingyenes a szolgáltatás a családi házban élő magánszemélyek számára, de szükség van időpontfoglalásra – tehát ha valaki úgy dönt, hogy a kémény rendszeres tisztíttatásával is gondoskodik biztonságáról, még azt is eldöntheti, mikor szeretné azt. A szolgáltatást a gazdálkodó szervezeteknek kötelező megrendelni egy kéményseprő cégtől – szilárd tüzelőanyaggal való fűtés esetén évente, gázfűtést használóknak kétévente, a munkáért pedig díjat kell fizetniük.

További információk itt érhetőek el:
http://kemenysepres.katasztrofavedelem.hu

-katasztrófavédelem-

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek