Hírek

Népszerű cikkek

A falu adventi koszorúja mellől köszöntöm Várgesztes lakóit!

2020. november 29., vasárnap 18:36

Öt évvel ezelőtt, hagyományteremtés céljából a falu központjában egy nagy adventi koszorút helyeztünk el. A templomban megtartott zenés programok után évente közel 100 fő együtt énekelt karácsonyi dalokat a polgármesteri köszöntő után. Közösen kortyolgattuk a forralt bort és teát.

Ebben az évben a hatályos jogszabályok a Covid járvány miatt mindennemű rendezvény megtartását tiltják, így külterületen sem találkozhatunk, csoportosulhatunk.

2020. nov. 29-én a reggeli szentmisén meggyújtották az első gyertyát a templomban. A Hivatal előtt álló FALU ADVENTI KOSZORÚJÁN advent első napján a képviselő-testület tagjai szintén gyertyát gyújtottak.

Ezt követően ide várjuk a családokat tetszőleges időpontban. Az elmúlt években sorra érkeztek a gyermekes családok, akik fotókat készítettek. Rövidesen ezzel kapcsolatban felhívást teszünk közzé! Figyeljék a honlapot!

Mindenkinek mást jelent advent, a várakozás ideje. Valamennyi házban elkészültek az adventi koszorúk. Otthonainkban a gyertyák lobogó lángja láttán számba vehetjük – 1-1 gyertya jelentése mellett – saját életünket. Személyünk apró, szinte láthatatlan porszem a világban; mégis tudjuk, hogy sokmilliárdnyi apró dologból áll össze a világmindenség. Saját életünk alakulásával így járulunk hozzá az egészhez.

Egy hónapunk van arra, hogy ki-ki összegezze magában mit ért el saját és családja életében egy év alatt, illetve milyen örömmel tud karácsonyfa mellett állni.

Advent gyertyák jelképei: HIT, SZERETET, ÖRÖM, REMÉNY. Advent idején, a lecsendesedés alatt megélhetjük, hogy életünk folytonosságában a 4 fogalom együtt járhat, főleg, ha tudatosan szeretnénk is. Tudjuk, hogy az élet sorra próbatétel elé állít bennünket. Ha olykor-olykor pislog a gyertyánk, talán ki is alszik, mindig van remény, hogy segítőkkel tovább éljünk és lesz, aki újragyújtja azt.

Jó egészséget kívánok mindenkinek és azt, hogy az ünnepeket ne a végtelen vásárlás, tolongás, kapkodás előzze meg, hanem a békés ráhangolódás. A karácsony akkor lesz áldott, boldogsággal telt, ha az advent, az eljövetel csendjében megteremtjük családunknak és magunknak!

Jó tulajdonságaink megerősítésével kívánok mindenkinek bizseregtető várakozást és kellemes ünnepeket!

Rising Károlyné polgármester

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek