Ikon-ikus gyereknap

2024. május 30., csütörtök 11:34

Ragyogó napsütés és számos móka várta az aprótalpúakat május 29-én a várgesztesi gyereknapon a Faluház és az önkormányzat szervezésében. A rendezvényhez a Vértes Agorája is csatlakozott a hagyományosan május utolsó szerdáján esedékes Kihívás napja elnevezésű programjával, így a gyerkőcök atlétikai akadálypályát is teljesíthettek, buborékfocizhattak és meghódíthatták a hatalmas légvárat.

A sok-sok mozgás mellett a melegben tekintélyes mennyiségű málna fogyott, s hogy legyen mit leöblíteni, Eckné Csákvári Valéria felajánlásának köszönhetően sorra készültek az ízletes lekváros palacsinták.

Egy csapásra kiürültek a játszóeszközök és játszóhelyek, amikor Rieder Mónika szervezésében megérkezett a vármegyei rendőr-főkapitányság kollégája, Elek Gábor, és nyomkövető németjuhász kutyája, Ikon. A kicsik a bemutató mellett érdeklődve hallgatták, hogy Ikon még jelenleg is tanul, s ha már alaposan kiokosították, kiképezték, akkor személykereső kutya lesz. Ha tehát valaki eltéved az erdőben, akkor ő biztosan megtalálja és ugatással jelzi. A labda egy kincs, mindent azért csinál – árulta el a „titkot” a kiképzője, a gyerekek, felnőttek pedig ámulva követték Ikon mozdulatait, a labdára szegeződő tekintetét, s vele örültek, amikor egy-egy jól sikerült bemutató után a gazdája megörvendeztette egy kis játékkal.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb