Sütöttek, főztek, győztek!

2024. május 5., vasárnap 17:31

Nagy volt a sürgés-forgás május 4-én délután a várgesztesi Faluház parkolójában, ahol főzőversenyt rendeztek a helyiek számára. A verseny immár 17 éves múltra tekint vissza, a cél minden évben változatlan: megtalálni a legfinomabb ételt készítő csapatot.

A háromtagú zsűrinek nagyon nehéz feladata volt, hiszen 14 étel közül kellett kiválasztaniuk a legjobbat. A versenyzők nagyon kitettek magukért, ugyanis nemcsak az étel minőségére, de a tálalásra is nagy figyelmet fordítottak.

A szebbnél szebb tányérokon helyett kapott – többek között – pincepörkölt, nyúl, csorbaleves, húsos tócsi, húsgombóc és marhapörkölt is. A nagyon szoros versenyben dr. Auer Zsolt Dénes, Nedermann László és Kluber Árpád a legízletesebbnek a Berber Konyhát találta, akik különleges, hagyományos algériai ételeket készítettek: berber kenyeret, chorbát, berber salátát, baklavát és bourek-et, ami egy leveles tésztából készült töltött étel. A szakács minden étel elkészítéséhez növényi olajat használt, és kísérő italnak mentából és citromfűből készült algír teát kínált. A győztes csapat egyébként a környei főzőverseny bíráit is lenyűgözte, amit május elsején szintén megnyertek.

Második helyezett a Széna Szálak, harmadik pedig a Rokkantak csapata lett, ők csupán néhány hajszállal maradtak le a dobogó legfelső fokáról.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg!

Kevesebb