Polgármesterek az elkerülő útért

2024. május 17., péntek 21:37

A környei polgármester, Beke László kezdeményezésére Bokod, Dad, Kecskéd, Kömlőd, Oroszlány, Várgesztes és Vértessomló településvezetői levélben fordultak a Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatójához, Rudolf Péterhez, hogy a társaság politikai, gazdasági és társadalmi kapcsolataik révén segítse a környei elkerülő út és a hozzá kapcsolódó fejlesztések június végi pozitív kormányzati elbírálását.

A levélben – melyet május 16-án személyesen, Bokodon adott át a vezérigazgató részére Beke László – visszautalnak a március 6-ai kecskédi lakossági fórumra, melyen személyesen is kérték, hogy kapcsolataik révén segítsék elő a környei elkerülő út megvalósulását. „Térségünk gazdasági fejlődése továbbra is jelentős, ezért az érintett lakosság mellett a gazdasági élet szereplőinek is égető fontosságú a közúthálózat fejlesztése, melynek az idei esztendőben környezetünkben az Önök cége lehet a zászlóshajója. Az erőmű újraindításának a közlekedésre gyakorolt hatását két szám jól szemlélteti: jelenleg Környén keresztül az erőmű irányába napi 143 kamion halad.

Amennyiben az Önök által jelzett további 140 gépjármű is érinti a falut, az adott szakaszon megkétszereződik a kamionforgalom. Információink szerint a kormány június végén dönt a közel- és középtávú fejlesztésekről. A tervezett fejlesztéseknek van egy úgynevezett „teljes” listája, amelynek projektjei között a településünket elkerülő út is szerepel. A júniusi döntés során nevesítik azokat a fejlesztéseket, melyek megvalósulnak a közeljövőben.

Ebből következik, hogy csak akkor van esély az elkerülő út következő évtizedben történő megépítésére, ha a június végén elkészülő lista tartalmazza a számunkra oly fontos útfejlesztést.” – áll a polgármesterek által jegyzett, a településeken élő mintegy 31 500 ember nevében megfogalmazott levélben.

Kevesebb