Sportágválasztó: 560 iskolás a várgesztesi csarnokban

2023. April 19., Wednesday 11:29

Ötszázhatvan általános iskolás gyermek részvételével szerveztek sportági bemutatót a várgesztesi sportcsarnokban április 18-án, amikor a Tatabányai Sport Club öt szakosztálya mutatkozott be a diákoknak.

A Tatabányai Sport Club sportolói két turnusban fogadták a Környéről, Vértessomlóról, Vértesszőlősről, Szárligetről és Kecskédről érkező diákokat. A szervezők hét busszal segítették a diákok Gesztesre jutását.

A sportcsarnok hamar megtelt, majd dr. Takács Ádám, a Tatabányai Tankerületi Központ szakmai vezetője üdvözölte a gyermekeket. Kiemelte a mozgás és az egészséges táplálkozás fontosságát. A mindennapos testnevelés bevezetésének már tapasztalható pozitív eredményeit, amelyek a tanulók testi és lelki egészségét szolgálják. Szólt az elmúlt évek infrastrukturális fejlesztéseiről is. A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő iskolákban 2017-től négy új tornaterem épült. A mérési adatok szerint is pozitívan hat a gyermekek szervezetére a rendszeres mozgás, ezért örömmel üdvözölte a Tatabányai Sport Club kezdeményezését.

Az edzők néhány mondatban ismertették a sportágak jellemzőit. A birkózókról Katona Géza vezetőedző szólt, s invitálta a hatalmas tataminra a kísérletező gyermekeket. Plásztán Attila a vívókhoz csalogatta a diákokat, akik műanyag, gyakorló kardokkal érkeztek. Likerecz Attila, a súlyemelők vezetőedzője érkezett a legfiatalabb sportolókkal, nyolc éves fiával, Likerecz Attilával és a kilenc esztendős Zubor Leilával. Kiemelte: Leila kistestvére, a hétesztendős Luca is már a klub tagjaként rendszeresen jár edzésre. A bemutató alkalmával szemléltették a szakítás és a lökés technikáját. A rendezvényen ott volt Földi Imre lánya, Földi Csilla súlyemelő edző is.

Az ökölvívókat Füzesy Zoltán mutatta be, s közben kesztyűben szemléltették a mozdulatokat is a fiatal sportolók, hogy kedvet csináljanak a gyerekeknek. Az atlétákkal Hoffer József edző érkezett. Elhangzott: ez a sportág gyakorlatilag minden sport alapja. Eszközöket is hoztak az állóképesség kipróbálására. A bemutatók után a fiatalok kiválasztották a számukra legkedvezőbb sportágat, majd sorban állva várták, hogy kipróbálhassák magukat.

Ormos Marianna, a TSC szervezési igazgatója elmondta: tizenöt szakosztály várja a sportolni vágyókat Tatabányán. Egy-egy sportágválasztó után megemelkedik az érdeklődők száma. Bízik abban, hogy sokan maradnak. Rising Károlyné a település polgármestere hozzátette: örülnek, hogy Gesztes adhatott otthont a sportágválasztónak. Az esemény után megvizsgálják, hogy melyik volt a legnépszerűbb sportág, hogy akár helyben is elérhetővé váljon az a mozgásforma.

forrás: kemma.hu

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb