Ezüstérem Horvátországból

2023. September 18., Monday 06:18

15. alkalommal rendezték meg szeptember második hétvégéjén a Horvát Köztársaság Tűzoltó Ifjúsági Országos Versenyét, melynek a Pag-szigeti Novalja volt a helyszíne. A versenyre a Magyar Tűzoltó Szövetség is meghívást kapott, a versenyre a magyarországi Országos Tűzoltó Versenyen 2023-ban legjobb ponteredményt elért csapata utazhatott, amely a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány raja volt.

A megmérettetésen 19 horvát megye 108 raja, valamint Szlovéniából és Magyarországról érkezett csapatok, mintegy másfélezer versenyző vett részt, a lebonyolítást 110 versenybíró és közel ugyanennyi technikai személyzet munkája segítette.

A versenyre Davor Božinović miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter is ellátogatott. A magas rangú vezető megtekintette a verseny csapatokat, amelyek akadály- és váltógyakorlatokban, valamint vidám tűzoltójátékokban versenyeztek.

A versenyen a magyar ifjúsági leány csapat, a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület ifjúsági leány raja második helyezést szerzett vendég kategóriában.

A záróünnepségen Schäffer László, a Magyar Tűzoltó Szövetség Tűzoltóverseny Bizottságának vezetője megköszönte a meghívást és a győztes csapatoknak sok sikert kívánt a további versenyekhez.

Schäffer László, aki egyben a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület elnöke, a csapat nevében ezúton fejezi ki köszönetét a szülők, szurkolók és minden támogató számára, akik hozzájárultak, hogy a külföldi versenyen ismét méltóképpen képviselhessék Magyarországot és Vértessomlót.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

Kevesebb