Tavaszi gyerekprogram a Föld Napján

2024. április 24., szerda 10:26

Április 22-én, a Föld Napján a kissé borús és hűvös idő ellenére közel 30 gyerek tette magát próbára a várgesztesi Keltike Ház által szervezett Tavaszi gyerekprogramon, amelyre a Vasalt utak három izgalmas állomással készült.

A gyerekek kipróbálhatták, hogy vajon ki tudnak-e szabadulni a pók hálójából, anélkül, hogy a pók ezt észrevenné. Összehangolt csapatmunkával átjutottak veszélyes mocsarakon, majd egyensúlyozási képességüket latba vetve szakadékok felett egyensúlyozva legyőztek minden veszélyt.

A gyerekek legnagyobb örömére ősszel biztosan lesz még folytatás, de, hogy addig se maradjanak izgalmak nélkül, szervezés alatt áll egy sziklamászó oktató tanfolyam. Valamint egy állandó slackline pálya telepítésének a lehetősége is felmerült, látva a kígyózó sort a slackline állomás előtt.

A slackline egy extrém sport, mely nagy egyensúlyérzéket igényel. A kötél anyaga általában nejlon vagy poliészter, két szilárd pont közé feszítik ki. A slackline-ozás eltér a kötéltánctól, mert ebben az esetben nincs olyan mereven kifeszítve a kötél, sokkal rugalmasabb, vissza lehet róla pattanni, mintha trambulint használnánk. Többféleképpen ki lehet feszíteni, attól függően, épp mire akarjuk azt használni: egyszerű sétálásra, vagy valamilyen mutatványokat is szeretnénk véghezvinni. Szövéstechnikájának köszönhetően a kötél nagyon lapos, így a talp szépen rásimul, ellentétben a sima kötéllel. Dinamikájának köszönhetően merész mutatványokat is elő lehet adni annak, aki kellőképpen képzett már a slackline-on.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

Kevesebb