Vírusinformációk

2020. April 14., Tuesday 08:38

Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 1512 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 13 beteg. Ezzel 122 főre emelkedett az elhunytak száma és ugyanennyien már gyógyultan távoztak a kórházakból – adta hírül a koronavirus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. A koronavirus.gov.hu április 13-i adatai szerint továbbra is 20, Komárom-Esztergom megyei, igazolt koronavírus-fertőzöttet tartanak nyilván.

A tatabányai Szent Borbála Kórház közadakozásból 10 millió forintért beszerzett egy, a jelenlegi koronavírus tesztelésére alkalmas laboratóriumi berendezést, amely már meg is érkezett. A labort a Becton Dickinson Hungary Kft., környei telephelyére telepítették, ahol ingyenesen biztosítottak helyet a laboratóriumnak.

A Szent Borbála Kórház tájékoztatása szerint a hét végi kapacitásfelszabadítás során nagypénteken és az azt követő szombaton tíz osztályt költöztettek át, hogy a felszabaduló helyeken infektológiai ellátást végezhessenek a koronavírussal kapcsolatosan. A nagy munkában tűzoltók, valamint a katasztrófavédelem, a mentősök, a polgárőrség és a honvédség önkéntesei voltak segítségükre. A betegeket a tatai, a kisbéri, a komáromi kórház, illetve az oroszlányi ápolási intézet vette át.

A koronainfo@tatabanyakorhaz.hu e-mail címen, vagy munkaidőben Tatabányán a 0634/515-549-es telefonszámon lehet információt kérni.

Nincs esemény rögzítve!

Tartós élelmiszergyűjtést szervez a Katolikus Karitász

2020. November 27., Friday 06:42

A templomba járó vértessomlói, várgesztesi testvérek az adománynak szánt élelmiszereket leadhatják december 6-áig a szentmisék előtt és után a sekrestyében. Minden településen a helyi önkormányzattal közösen juttatják el a csomagokat a szerényebb körülmények között élők számára.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 16., Monday 20:26

2020. november 17-től megkezdődnek az aszfaltos, szegélyezett útépítési munkák.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 11., Wednesday 13:38

Az ön területileg illetékes ellátottjogi képviselője: Bukovics Szilvia.

Bővebben

Tájékoztató!

2020. November 4., Wednesday 00:00

A Tatabányai Járási Hivatal illetékességi területén 2020. november hónapban mobilizált ügyfélszolgálat működik.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek