Várgesztesre induló turisták részére!

2020. April 24., Friday 17:41

A koronavírus járvány további óvintézkedést igényelnek. Jelenlegi ismereteink szerint akkor tudjuk a vírus terjedését lassítani, ha otthon maradunk, minimálisra csökkentjük a személyes találkozások számát.

Várgesztes lakói így járnak el saját egészségük védelmében. Nincs teljes kijárási tilalom. Közel egy hónapja kérem és javaslom a turistáknak, hogy maradjanak otthon, átmenetileg ne Várgesztest válasszák úticélul.

Akik mozgás igényüket csak Várgesztesen tudják elképzelni, kerüljék a belterületünket és túrázzanak a közeli erdőkben, külterületen!

A napi ezres nagyságú mozogni vágyok száma a kényszer intézkedés után csökkent. Azt remélem, hogy belátják a helyzet súlyosságát, az élet védelmének fontosságát és otthon maradnak! A mozgás alapvető emberi szükséglet. Kérem a lakhelyükhöz nagyon közel eső zöld terület szabad levegőjén tartózkodjanak! Magyarországon nincs olyan terület, ahol a lakhely környezetében tilos lenne tartózkodni.

Polgármesteri rendelet alkotási jogom alapján erre a hétvégén, ápr. 25-26-án ismét lezárom várgesztest. A rendeletet mellékelem.

A kirándulók kötelesek a falu alatt számukra biztosított ideiglenes turista parkolóban hagyni a járműveket. Gyalogosan csak az általunk kijelölt külterületi utakon közlekedhetnek.

Ehhez szombaton és vasárnap segítséget adunk: önkéntesek útbaigazítják, térképet kapnak, hogy milyen útvonalon érik el a kősziklát és a bezárt várat, illetve útjelző táblák segítségével ösvényeket jelöltünk ki, melyekről kérjük a turistákat, hogy ne térjenek le!

Ha részleges kijárási tilalom idején érkezik hozzánk, be kell tartania az elrendelt utasításokat! 2020. ápr. 25. és 26-án csak Várgesztes lakói, azok hozzátartozói és hivatalos szolgáltatók jöhetnek a faluba gépkocsival. A falu előtt ellenőrizzük kilétüket, – és ha szükséges, rendőrök segítségét is igényeljük.

A járvány elmúltával természetesen szívesen látjuk önöket!

Várgesztesi polgárok nevében kérem, járvány idején maradjanak otthon!

Rising Károlyné polgármester

Nincs esemény rögzítve!

Tartós élelmiszergyűjtést szervez a Katolikus Karitász

2020. November 27., Friday 06:42

A templomba járó vértessomlói, várgesztesi testvérek az adománynak szánt élelmiszereket leadhatják december 6-áig a szentmisék előtt és után a sekrestyében. Minden településen a helyi önkormányzattal közösen juttatják el a csomagokat a szerényebb körülmények között élők számára.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 16., Monday 20:26

2020. november 17-től megkezdődnek az aszfaltos, szegélyezett útépítési munkák.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 11., Wednesday 13:38

Az ön területileg illetékes ellátottjogi képviselője: Bukovics Szilvia.

Bővebben

Tájékoztató!

2020. November 4., Wednesday 00:00

A Tatabányai Járási Hivatal illetékességi területén 2020. november hónapban mobilizált ügyfélszolgálat működik.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek