Rendhagyó ballagás

2020. June 15., Monday 06:47

A járványveszély miatt más-más módon próbálják ünnepélyessé tenni a végzős diákok búcsúztatását a településeken, ami a szülői közösségnek és az önkormányzatnak köszönhetően igen emlékezetesre sikerült a somlói iskolában.

Stílszerűen, védőmaszkban érkezett a 16 nyolcadikos és osztályfőnökük, Seffer Tímea osztályfőnök, akiket az udvaron vártak a családtagok, nagyszülők, rokonok és barátok.

A ballagókat Mosonyiné Hofer Szonja iskolaigazgató köszöntötte elsőként, aki többek között elmondta: a végzősök búcsúztatása több évtizedes hagyomány a községben, és ez a fiatalok életében egy szép és különleges pillanat. A koronavírus elleni védekezés azonban nem tette lehetővé a megszokott ünnepség megszervezését, ezért döntöttek úgy a szülők és az önkormányzat, hogy ha nem is a megszokott formában, de az iskola falain kívül mégis sor kerüljön a közös búcsúra.

- Tiszta szívből kívánom, találjátok meg azt a lehetőséget, amiben a mindennapokban jól fogjátok magatokat érezni, és ha ez így lesz, nemcsak a diák korotok, de a felnőtt életetek is boldog lesz – fogalmazott Mosonyiné Hofer Szonja-

Igó István köszöntőjében arra hívta fel a figyelmet, hogy a nyolc év nemcsak tanulással telt, hanem barátságok is szövődtek, amik egy életre kihatnak. – Találjátok meg az életben a lehetőséget, hogy boldoguljatok. Találjátok meg azt az elfoglaltságot, hivatást, ami boldoggá és kiegyensúlyozottá tesz benneteket – mondta a település első embere.

Az ünnepségen az alsóbb osztályok diákjai is köszöntötték a ballagókat, a hetedikesek pedig személy szerint is tréfás jellemzéssel köszöntek el a végzősöktől.

A hivatalos programot követően a nyugdíjas székház udvarán fejeződött be a vértessomlói és várgesztesi diákok búcsúja, ahol egymástól is elköszöntek, felelevenítve az elmúlt 8 év emlékezetes pillanatait.

Az esemény képeit a Fotógalériában tekintheti meg!

Nincs esemény rögzítve!

Tartós élelmiszergyűjtést szervez a Katolikus Karitász

2020. November 27., Friday 06:42

A templomba járó vértessomlói, várgesztesi testvérek az adománynak szánt élelmiszereket leadhatják december 6-áig a szentmisék előtt és után a sekrestyében. Minden településen a helyi önkormányzattal közösen juttatják el a csomagokat a szerényebb körülmények között élők számára.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 16., Monday 20:26

2020. november 17-től megkezdődnek az aszfaltos, szegélyezett útépítési munkák.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 11., Wednesday 13:38

Az ön területileg illetékes ellátottjogi képviselője: Bukovics Szilvia.

Bővebben

Tájékoztató!

2020. November 4., Wednesday 00:00

A Tatabányai Járási Hivatal illetékességi területén 2020. november hónapban mobilizált ügyfélszolgálat működik.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek