Családtámogatási tájékoztató

2020. July 23., Thursday 09:33

A megyei Kormányhivatal tájékoztatót adott ki a családtámogatási ellátások veszélyhelyzet megszűnésével összefüggő változásairól.

A veszélyhelyzetre tekintettel a Kormány több olyan intézkedést hozott, amely eredményeként egyes szociális és gyermekvédelmi ellátásokra való jogosultságok a veszélyhelyzet időtartama alatt nem szűntek meg.

A veszélyhelyzet időtartama alatt lejáró egyes családtámogatási ellátások folyósítására 2020. június 30-ig került sor. Ezek közé az ellátások közé tartozik a gyermekgondozást segítő ellátás (GYES), a gyermeknevelési támogatás (GYET) és az iskoláztatási támogatás abban az esetben, ha a veszélyhelyzet ideje alatt szűnt meg a gyermek tanulói jogviszonya. A veszélyhelyzet időtartama alatt az egészségi állapottól, fogyatékosságtól függő ellátások felülvizsgálatát nem kellett elvégezni, az ellátásokat nem lehetett megszüntetni.

A beteg gyermeket nevelő, magasabb összegű családi pótlékban részesülő szülőnek szeptember 30-ig van lehetősége benyújtani a szakorvosi vizsgálat eredményéről szóló igazolást ahhoz, hogy visszamenőleg július és augusztus hónapra megkaphassa a különbözet összegét, ennek elmulasztása esetén normál összegű ellátás kerül folyósításra.

A kormányzati intézkedések arra is kiterjedtek, hogy a veszélyhelyzet alatti esetleges nehézkesebb ügyintézés miatt ne érje hátrány az ügyfeleket, így aki hiányos adattartalmú családtámogatási ellátás iránti kérelmet nyújtott be és hiánypótlási felhívást kapott, de a veszélyhelyzetre tekintettel a hiánypótlási felhívásban foglaltaknak nem tudott eleget tenni, és ezért az eljárást a hatóság felfüggesztette, a veszélyhelyzet megszűnését követően a hiánypótlásra megadott határidőn belül még lehetősége nyílt a hiányosság pótlására.

A veszélyhelyzet alatt, valamint a veszélyhelyzet megszűnését követő 15 napon belül lejárt utazási igazolványok a veszélyhelyzet megszűnését követő 180 napig, azaz 2020.12.15-ig érvényesek.

Felhívják a szülők figyelmét, hogy az idei tanévben végzett gyermekek esetében is 15 napon belül be kell jelenteni a tanulói jogviszony megszűnésének időpontját az igényelbíráló kormányhivatalhoz.

Nincs esemény rögzítve!

Tartós élelmiszergyűjtést szervez a Katolikus Karitász

2020. November 27., Friday 06:42

A templomba járó vértessomlói, várgesztesi testvérek az adománynak szánt élelmiszereket leadhatják december 6-áig a szentmisék előtt és után a sekrestyében. Minden településen a helyi önkormányzattal közösen juttatják el a csomagokat a szerényebb körülmények között élők számára.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 16., Monday 20:26

2020. november 17-től megkezdődnek az aszfaltos, szegélyezett útépítési munkák.

Bővebben

Tájékoztató

2020. November 11., Wednesday 13:38

Az ön területileg illetékes ellátottjogi képviselője: Bukovics Szilvia.

Bővebben

Tájékoztató!

2020. November 4., Wednesday 00:00

A Tatabányai Járási Hivatal illetékességi területén 2020. november hónapban mobilizált ügyfélszolgálat működik.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek