Hírek

Népszerű cikkek

Államalapításunkra emlékeztek

2021. August 21., Saturday 08:33

Bő egy hónap alatt immár harmadik alkalommal gyűltek össze pénteken a vértessomlói Bányász Nyugdíjas Szakszervezet székházában a közösség helyi és várgesztesi tagjai, hogy együtt emlékezzenek meg államalapítási ünnepünkről.

Imeli János elnök köszöntötte a több mint félszáz megjelentet, aki beszédében felidézte Szent István királyunk életének főbb fordulópontjait, és még egy kvíz játékkal is meglepte tagtársait, amely során az uralkodóval kapcsolatos tudásukról adhattak számot a jelenlévők.

Az esemény vendégeként ott volt Igó István polgármester is, aki röviden ismertette a község közelmúltbeli és jelenleg is folyó beruházásait, terveit. Mint elmondta, a vállalkozó készre jelentette a bölcsőde beruházást, jelenleg az engedélyeztetési eljárások folynak. Elkezdődött a sportcsarnok zsindelyes tetőfedésének felújítása, és sikerült pályázati forrást nyerni a tűzoltószertár energetikai felújításához.

Mint arról korábban beszámoltunk, az elmúlt hetekben két alkalommal is járt a faluban Soltész Miklós a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, aki július végén arról tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 63 millió forintból elkészülhet a művelődési ház energetikai korszerűsítése, majd augusztus 17-én a Sarlós Boldogasszony templomban tartott sajtótájékoztatóján bejelentette: a kormány 1,1 milliárd forintot ítélt meg a templom környékének rendbetételére, illetve az ehhez kapcsolódó egyházi infrastruktúra megteremtésére. Ebben az évben 500 millió, majd jövőre 600 millió érkezik a fejlesztésekre.

A polgármesteri ismertetőt követően, a hagyományokhoz híven, köszöntötték a közösség kerek évfordulós születésnapos tagjait, s ennek kapcsán természetesen megérkezett a hatalmas torta is.

A délután további részében aztán már a szórakozásé, adomázásé volt a főszerep nemzeti ünnepünkön, a Bányász Nyugdíjas Szakszervezet rendezvényén.

Nincs esemény rögzítve!

Tatabányai mélygarázs: március 31-ig használható ingyen

2022. January 20., Thursday 11:47

A tatabányai képviselők a január 20-ai közgyűlésükön úgy döntöttek a korábbi próbaüzem tapasztalatai alapján, hogy a belvárosi mélygarázs megnyugtató működtetése érdekében meghosszabbítják a próbaüzem idejét 2022. március 31-ig – tudatta a város Facebook bejegyzésben.

Bővebben

Január 21-én ismét elszállítják a fenyőket

2022. January 15., Saturday 11:25

Várgesztes hulladékgazdálkodási közszolgáltatója, az NHSZ Vértes Vidéke Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. a januári zöldhulladék gyűjtési napokon díjmentesen szállítja el az ingatlanoktól a fenyőfákat. Várgesztesen a második szállítási nap január 21-én lesz, a fenyők ekkor is kihelyezhetők. A közszolgáltató arra hívja fel a figyelmet, hogy kizárólag a díszítőelemektől, egyéb hulladékoktól mentes fenyőfákat szállítja el.

Bővebben

Lakossági tájékoztató - Baromfitartók részére

2022. January 4., Tuesday 11:06

Az Agrárminisztérium Élelmiszerlánc-felügyeletért Felelős Helyettes Államtitkárságának madárinfluenza vírus elleni védekezéssel kapcsolatos lakossági tájékoztatója baromfitartók részére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek