Hírek

Népszerű cikkek

Települési vizit

2021. October 15., Friday 19:34

Rising Károlyné polgármester mellett Auer Zsolt jegyző és Geiszt József, a Faluház vezetője fogadta péntek délelőtt Nagybajcs delegációját, melynek tagjai a TOP-5.3.1-16-GM1-17-00007 számú projekt keretében keresték fel Várgesztest.

A Faluházban a vendéglátó településvezető köszöntötte elsőként a Teilinger Imre vezette nagybajcsi küldöttséget, majd röviden bemutatta a vértesben megbúvó kis falu történetét, mindennapjait.

A vendégek – akik között önkormányzati, közművelődési, illetve óvodai szakemberek is voltak - ezt követően megtekintették az óvodát, az iskolát és a Községházába is ellátogattak.

A program ezt követően ismét faluházban folytatódott, ahol Hartdégen Sándorné a Német Kultúregyesület vezetője, valamint Vörös Sándorné, a Hagyományőrzők vezetője ismertette tevékenységüket, bemutatva a több mint 600 lelkes falu tartalmas közösségi életét.

Koradélután a vendégek a várréten és a várnál tett rövid sétával zárták a gesztesi kirándulást.

Nagybajcs egyébként a Kisalföld szigetközi részén, Győrtől 12 km-re Észak-északkeletre, a Duna partján helyezkedik el, lakossága megközelíti az ezer főt. A kora középkorban egy kis halásztelep volt. Első említése Boych írásmóddal 1252-ből származik. A halászatot – és az aranyászást – később állattenyésztés váltotta fel, jelenleg Győr bolygótelepüléseként egyre többen keresik kenyerüket az iparban.

Nincs esemény rögzítve!

Meghívó - Christkindl találkozó

2021. December 6., Monday 13:08

A Német Nemzetiségi Önkormányzat Várgesztes minden érdeklődőt szeretettel vár a 2021. december 11-én, 15 órakor kezdődő Christkindl – találkozóra.

Bővebben

Vigyázzunk értékeinkre!

2021. December 1., Wednesday 13:32

Közelednek az ünnepek. Ebben az időszakban az emberek sok időt töltenek utazással, vásárlással, ajándékok után kutatva.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek