Hírek

Népszerű cikkek

Ismét tavaszi „nagytakarítás”

2023. március 21., kedd 11:01

A viharos időjárás miatt a tervezettnél egy héttel később, március 18-án veselkedtek neki ismét a tavaszi „nagytakarításnak” a várgesztesiek. Az önkormányzat által szervezett környezetszépítő akció mintegy két évtizedes múltra tekint vissza, egykor Almási István képviselő indította útjára, a stafétát 2019-ben vette át Katzer Ákos.

Már egy esztendővel ezelőtt is szép számmal érkeztek, az idősebbek, felnőttek mellett fiatalok és gyerekek is, ezúttal pedig több mint nyolcvanan gyűltek össze kesztyűkkel felszerelkezve a Faluháznál.

Szükség is volt a szorgos kezekre, hiszen a csoportok a várréten, az erdőszélen, a labdarúgópálya környékén és a bevezető utak mentén a tavalyinál öttel több, 28 darab 110 literes zsákot töltöttek meg hulladékkal – a többi között – rengeteg pet palackkal, papír zsebkendővel, cukorkás és csokoládés csomagolással.

A lelkes tavaszi nagytakarítókat a munka végeztével a Faluháznál tea és frissítő, valamint a Pro Vértes felajánlásának köszönhetően ízletes sült kolbász várta, nem szólva a jól végzett munka kellemes tudatáról, ugyanakkor azt is többen megjegyezték: örömtelibb lenne, ha évről-évre egyre kevesebb dolguk akadna, mert akkor az azt jelentené, hogy mind többen óvják a környezetüket.

Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.

április

6 Keltike túra

  • Időpont: szombat 9:00
  • Helyszín: gyülekező a Keltike Ház előtt

13 Borverseny

  • Időpont: szombat 17:00
  • Helyszín: Várgesztes, Faluház

Iskolai beiratkozás

2024. március 19., kedd 10:06

A Tatabányai Tankerületi Központ fenntartásában működő általános iskolákba április 18-án és 19-én lehet beiratkozni.

Bővebben

Háziorvosi rendelés

2024. március 12., kedd 05:53

Értesítjük kedves betegeinket, hogy 2024. március 11 – 2024. március 22-ig a rendelési idő az alábbiak szerint változik:

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek