Hírek

Népszerű cikkek

Játékosan okított a Télapó

2023. december 7., csütörtök 13:38

Egy híján kilencven 14 év alatti gyerkőcöt vártak Várgesztesen az önkormányzat december 6-ai Falumikulás rendezvényére, s szinte valamennyien el is fogadták a meghívást anyával, apával együtt, hiszen jócskán megtelt a Faluház nagyterme.

Könyvtári programként érkezett a Faluházba az Ákom-Bákom bábszínház a „Mikulás a tyúkudvarban” című bábjátékkal, amelyből kiderült: attól, hogy valakinek vörös a bundája és van zsákja, még nem válik Mikulássá. Lesz zsákomban minden jó, kakas koma, tyúkanyó… settenkedett rossz szándékkal a ravaszdi róka a tyúkudvarban, ám elárulta a lompos farka és sunyi tekintete. Matild, a tyúk, aki rettegett a ravaszditól, végül bátorságot merített és Morzsi kutyával tőrbe csalták a rókát, aki minden bizonnyal egy életre megtanulta, hogy az igazi Mikulás nem visz, hanem hoz.

S ez így is történt, hiszen a mese végén meg is érkezett a jóságos Télapó, puttonyában a gyerkőcök ajándékaival. Mit csinálsz majd a csomaggal? – kérdezte meleg hangon, a gyerekkórus pedig rázendített: megeszem! Az első csomagot végül egy fiúcska vehette át, hiszen a helyes válasz tőle érkezett: adok belőle anyának és apának! És ha kiürült a csomag, mit teszel vele? Ekkor már többen jól feleltek, hiszen tudták, hogy a hulladékot szelektíven gyűjtjük, és az édesség elnassolását követő kötelező fogmosást is hamar megfejtette a gyereksereg, így végül mindannyian boldogan szoríthatták magukhoz a Mikuláscsomagot.

Az esemény képeit a galériában tekintheti meg.

május

4 Főzőverseny

  • Időpont: szombat 13:00
  • Helyszín: Faluház parkolója

8 Gombász előadás

  • Időpont: szerda 17:00
  • Helyszín: Keltike Ház

Pályázati felhívás

2024. április 30., kedd 11:54

A Komárom-Esztergom Vármegyei Rendőr-főkapitányság pályázatot hirdet középiskolák és szakiskolák első, második vagy harmadik évfolyamán tanuló roma származású fiatalok tanulmányai eredményes befejezésének elősegítésére és a rendőri pálya választásának ösztönzésére a 2024/2025. tanévre.

Bővebben

Álláspályázat

2024. április 30., kedd 11:52

Várgesztes Község Önkormányzata a fenntartásában létesült Keltike Ház Ökoturisztikai Központba munkatársat keres kulturális asszisztens munkakör betöltésére.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek