600 gombócot készítettek
A toros étel akkor a legfinomabb, ha frissen vágott disznóból készítjük. Aminek ma megesszük a húsát, tegnap talán még röfögött – árulta el a „titkot” március 18-án Vörös Sándorné.
Bár idén a költségcsökkentés jegyében elmaradt a disznóvágás, a Hagyományőrzők frissen vásárolt húsból készített ízletes toroskáposztára vártak mindenkit a Faluházban. Marika azt is elárulta, hogy mivel az ételt számtalan módon lehet fűszerezni, főzni, ők a hagyományt megteremtő Schalkhammer Feri bácsi receptje szerint készítették, és örömükre a fiatalabb korosztály is aktívan kivette a részét a munkálatokból. Amiben a káposzta eltért a szokásostól, az a húsgombóc volt, hogy azok is jól lakhassanak, akik nem szeretik a zsíros, „cupákos” húst – mosolygott Marika. Mivel előzetesen kétszázan jelentkeztek a disznótoros káposzta délutánra, 400 gombóc készítését tervezték, de végül 600 lett belőle – büszkélkedett a hagyományőrző, a szorgoskodók kapcsán pedig így fogalmazott: le a kalappal a segítők előtt!
Az esemény képeit a Galériában tekintheti meg.