Csörögefánk készült az oviban
Tojás sárgája, tejföl, finomliszt és csipetnyi só kell hozzá, s ha mindezt értő kezek dolgozzák össze, már csak ki kell vékonyra nyújtani, derelyevágóval téglalapokra vágni, majd az ujjunk köré csavarintva forró olajban kisütni, végül vaníliás porcukorral megszórni, s persze mind megenni!
Ez a jó csörögefánk titka, aminek elkészítésében a gesztesi óvodások is aktívan részt vettek csütörtök délelőtt Schäffer Mártonné és Horváth Józsefné segítségével. Micike és Juli néni előkészítette az alapanyagokat, így a kicsiknek már csak a nyújtás, formázás és persze a sütés feladata jutott - mindez persze szigorú felügyelet mellett.
A hagyományőrzés mindig is kiemelt fontossággal bírt az intézményben. Mint arról beszámoltunk, januárban a tollfosztás rejtelmeibe nyerhettek betekintést az apróságok.
De marad program a jövő hétre is, hiszen szerdán egész napos farsangi mulatságot rendeznek, amire délután a kiszebáb elégetése teszi fel a koronát.