Hírek

Népszerű cikkek

Több mint félszázan ültettek fát Várgesztesen

2017. október 16., hétfő 13:54

Minden tizedik lakója hallgatott a hívó szóra vasárnap délután a 600 lelket számláló Várgesztesen, hogy részt vegyen a Várgesztesért Közalapítvány immár harmadik alkalommal megszervezett faültetési akciójában.

Kluber János alapítványi elnök, ötletgazda 2015-ben kezdeményezte a közös programot, akkor kétfajta juhar, selyemfenyő és platán kerül a földbe, majd tavaly 53 fának alakítottak ki új gödröket a falu központjában, így a két év alatt összesen 110 fát ültettek el a gesztesiek, amit vasárnap továbbiak követtek. A mostani alkalommal az új telepítés mellett, az elszáradt, kipusztult fákat is pótolták, az elmúlt időszak újszülöttjeinek tiszteletére pedig a rózsalugasban telepítettek három rózsafát.

Az eseményen Rising Károlyné polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd a konkrét és szakszerű tennivalókról Hartdégen Mátyás nyugalmazott erdész tájékoztatta a jelenlévőket, aki arra kérte a családokat, hogy különösen az első hetekben figyeljenek oda, hogy megfelelő mennyiségű vizet kapjanak a növények.

Az eligazítást a sorsolás követte, ahol eldőlt, ki, mit és hol ültet, majd munkába álltak idősek, fiatalok egyaránt, hogy közös erővel tegyék otthonosabbá, szebbé környezetüket.

Nincs esemény rögzítve!

Fogászat

2024. július 1., hétfő 07:17

Július 2-ától változik a rendelési idő.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek