Hírek

Népszerű cikkek

Még nem késő

2020. január 16., csütörtök 07:19

Magyarországon a betegszám jelenleg nem éri el a járványküszöböt, ezért még mindig célszerű kérni az influenza elleni védőoltást, amely 10–14 nap alatt biztosítja a szervezet ellenálló képességét.

A térítésmentes oltóanyagok a háziorvosoknál, foglalkozás egészségügyi szakembereknél állnak rendelkezésre. Az influenza gyorsan terjed, járványos formában jelentkezik, szövődményként leggyakrabban bakteriális fertőzések fordulnak elő. A megelőzés leghatékonyabb módja a védőoltás, amely influenzás megbetegedést nem okozhat! Mivel ezek vírusok nagyon változékonyak, az oltóanyag mindig szezonra készül, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ajánlásának megfelelően.

A korábbi évekhez hasonlóan most is térítésmentes oltóanyag biztosított azoknak, akik fokozott kockázatnak vannak kitéve, vagy ezen csoportba tartozókat megfertőzhetik (egészségügyi dolgozók, szociális intézmény dolgozói).

Az influenza szempontjából veszélyeztetettek – egészségügyi állapottól függetlenül – a 60 éven felüliek, valamennyi korosztályhoz tartozó krónikus betegek (keringési rendszer, légúti rendszer, anyagcsere betegség, elhízás, máj- és vesebetegség, immunhiánnyal járó állapot), várandósok, illetve a várandósságot az influenza szezon idejére tervezők. A kismamák oltása azért is fontos, mert a védettségük az újszülött védelmét is biztosítja. Térítésmentesen olthatók a sertés- és baromfitenyésztéssel, feldolgozással foglalkozók is. Ezzel megelőzhető az állati és emberi Influenza vírussal egy időben történő fertőzés, ezáltal pedig új Influenza vírus kialakulása.

kormányhivatal

Nincs esemény rögzítve!

Fogászat

2024. július 1., hétfő 07:17

Július 2-ától változik a rendelési idő.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek