Hírek

Népszerű cikkek

A falu adventi koszorúja mellől köszöntöm Várgesztes lakóit!

2020. november 29., vasárnap 18:36

Öt évvel ezelőtt, hagyományteremtés céljából a falu központjában egy nagy adventi koszorút helyeztünk el. A templomban megtartott zenés programok után évente közel 100 fő együtt énekelt karácsonyi dalokat a polgármesteri köszöntő után. Közösen kortyolgattuk a forralt bort és teát.

Ebben az évben a hatályos jogszabályok a Covid járvány miatt mindennemű rendezvény megtartását tiltják, így külterületen sem találkozhatunk, csoportosulhatunk.

2020. nov. 29-én a reggeli szentmisén meggyújtották az első gyertyát a templomban. A Hivatal előtt álló FALU ADVENTI KOSZORÚJÁN advent első napján a képviselő-testület tagjai szintén gyertyát gyújtottak.

Ezt követően ide várjuk a családokat tetszőleges időpontban. Az elmúlt években sorra érkeztek a gyermekes családok, akik fotókat készítettek. Rövidesen ezzel kapcsolatban felhívást teszünk közzé! Figyeljék a honlapot!

Mindenkinek mást jelent advent, a várakozás ideje. Valamennyi házban elkészültek az adventi koszorúk. Otthonainkban a gyertyák lobogó lángja láttán számba vehetjük – 1-1 gyertya jelentése mellett – saját életünket. Személyünk apró, szinte láthatatlan porszem a világban; mégis tudjuk, hogy sokmilliárdnyi apró dologból áll össze a világmindenség. Saját életünk alakulásával így járulunk hozzá az egészhez.

Egy hónapunk van arra, hogy ki-ki összegezze magában mit ért el saját és családja életében egy év alatt, illetve milyen örömmel tud karácsonyfa mellett állni.

Advent gyertyák jelképei: HIT, SZERETET, ÖRÖM, REMÉNY. Advent idején, a lecsendesedés alatt megélhetjük, hogy életünk folytonosságában a 4 fogalom együtt járhat, főleg, ha tudatosan szeretnénk is. Tudjuk, hogy az élet sorra próbatétel elé állít bennünket. Ha olykor-olykor pislog a gyertyánk, talán ki is alszik, mindig van remény, hogy segítőkkel tovább éljünk és lesz, aki újragyújtja azt.

Jó egészséget kívánok mindenkinek és azt, hogy az ünnepeket ne a végtelen vásárlás, tolongás, kapkodás előzze meg, hanem a békés ráhangolódás. A karácsony akkor lesz áldott, boldogsággal telt, ha az advent, az eljövetel csendjében megteremtjük családunknak és magunknak!

Jó tulajdonságaink megerősítésével kívánok mindenkinek bizseregtető várakozást és kellemes ünnepeket!

Rising Károlyné polgármester

Nincs esemény rögzítve!

Fogászat

2024. július 1., hétfő 07:17

Július 2-ától változik a rendelési idő.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek