Hírek

Népszerű cikkek

Megszűnik a SZÉP-kártya egyik legnépszerűbb lehetősége

2022. július 1., péntek 07:48

Július 1-jét követően már nem lehet élelmiszert vásárolni a SZÉP-kártyákkal, a február 1-től bevezetett intézkedést nem hosszabbítja meg a kormány.

A kormány február 1-től először május, majd július első napjáig vezette be az intézkedést, amely alapján engedélyezték, hogy a boltokban is lehessen SZÉP-kártyával fizetni. A szabályozás alapján az alszámlák közötti átjárhatóság az év végéig megmarad.

Bár a kereskedelem valóban jól jár azzal, hogy a Széchenyi Pihenőkártya minden alszámlájáról lehet hideg élelmiszert vásárolni, szó sincs arról, hogy ez egy turizmusellenes lépés lenne – mondta korábban Neubauer Katalin, a Magyar Nemzeti Kereskedelmi Szövetség (MNKSZ) főtitkára. A szakember szerint a fő cél az, hogy ne vesszen el – az államra visszaszállva – a SZÉP-kártyákon lévő pénz azok számára sem, akik a koronavírus-járvány idején nem tudnak, vagy nem akarnak étterembe, szállodába menni, illetve egyéb szabadidős programon részt venni, például azért, mert tartanak a vírusfertőzéstől, s annak lehetséges következményeitől. Az MNKSZ főtitkára szerint ennél praktikusabb megoldást az összeg elköltésére nehéz lett volna találni, hiszen élelmiszerre ugyanúgy mindenkinek szüksége van.

Nincs esemény rögzítve!

Fogászat

2024. július 1., hétfő 07:17

Július 2-ától változik a rendelési idő.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek