Hírek

Népszerű cikkek

Adathalász SMS-ekre figyelmeztet a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató

2024. június 20., csütörtök 05:00

Adathalász SMS-eket küldenek csalók látszólag a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató (NÚSZ) Zrt. nevében, a rövid szöveges üzenetben útdíjtartozásról értesítik a felhasználót, és azt kérik, hogy jelentkezzen be az SMS-ben érkezett linken – hívta fel a figyelmet a szolgáltató az MTI-nek küldött közleményében.

A tájékoztatás szerint az elmúlt napokban több jelzés is érkezett a lakosságtól a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltatóhoz arról, hogy SMS-ben kaptak értesítést útdíjtartozásról. A külföldi telefonszámról érkezett rövid szöveges üzenetekben egy link is szerepel, amely a gyanútlan felhasználót egy, a NÚSZ Zrt.hu-go.hu oldalához nagyon hasonló, hamis weboldalra vezeti.

Habár a társaság neve nem szerepel az üzenetben, a hamis oldalon a NÚSZ Zrt. által működtetett HU-GO elektronikus útdíjfizetési rendszer arculati elemei, például a logója is feltűnnek.

Ha ezen a felületen az áldozat megadja a kért adatokat, akkor azok azonnal a csalókhoz kerülnek, akik így hozzáférhetnek az áldozat bankszámlájához is – írják a közleményben.

Hangsúlyozták, a NÚSZ Zrt. soha nem keresi ügyfeleit SMS-ben, és arra kéri azokat, akik ilyen gyanús szöveges üzenetet kapnak, hogy semmiképpen se kattintsanak az abban szereplő hivatkozásra, és ne adják meg az adataikat.

Nincs esemény rögzítve!

Fogászat

2024. július 1., hétfő 07:17

Július 2-ától változik a rendelési idő.

Bővebben

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek