Hírek

Népszerű cikkek

Első horgásztábor: peca reggeltől estig

2024. augusztus 5., hétfő 06:08

Két turnusban szervezett első alkalommal július utolsó két hetében horgásztábort a Várgesztesi Horgász Egyesület. A táborba, amelyet nem titkoltan a horgászat népszerűsítése érdekében hívott létre az egyesület, összesen 34 gyerkőc érkezett többségében Várgesztesről, de a szomszédos Vértessomlóról is, sőt, három várgesztesi nagyszülő unokája Ausztriából és Angliából utazott haza, hogy csatlakozhassanak.

A tábor a MOHOSZ Horgászutánpótlás-nevelési és Oktatási Program 718 560 Ft-os támogatásával és az egyesület 179 640 Ft-os önerejével valósulhatott meg, nem szólva a horgász aktivisták és várgesztesi önkéntesek összefogásáról, munkájáról.

A természetet kedvelő fiatalok, akik között a szervezők örömére szép számmal akadtak lányok is, „tuti horgásztrükkökkel” ismerkedhettek meg a bölcs és nagy tapasztalatú egyesületi tagoknak köszönhetően, mindemellett a környék csodálatos természeti kincseit kihasználva, játékos úton fedezték fel a környező erdőket és testközelből ismerték meg a vízi élővilágot.

Szalai Gábor madarász két ragadozó madárral készült előadására, azonban útközben egy gyurgyalagot is megmentett, így már három különleges madarat csodálhattak meg a gyermekek, Kovács Elek pedig Várgesztes és környéke természetének kincseiről beszélt nekik, hallhattak például a hangyaboglárkáról is, amelyek július-augusztusban rajzanak, így a tóparton többet is láthattak repkedni.

A további játékos programok, mint horgászbottal célba dobás, sorversenyek, kincskeresés és sportvetélkedők mellett természetesen ment a peca reggeltől estig a Várgesztesi Horgásztó festői környezetében. A lányok, fiúk már az első napon több mint 150 halat fogtak, az összességében horogra került halak száma végül elérte az 1700-at: a kisebbek spiccbottal pontyot, keszeget fogtak, míg a nagyobbak orsós botjára több kilós egyedek akadtak fel. Volt olyan gyermek, aki saját maga faragta ki a pecabot tartóját, míg mások kisebb pontyokat gyűjtöttek szorgosan, hogy biztonságba helyezzék az új kis tóba.

A számtalan élmény mellett új barátokat is szereztek a kis horgászok, akik számára jó hír, hogy az egyesület további sikeres pályázatának köszönhetően a későbbiekben horgász tanodát is szerveznek Várgesztesen, ahová ismét sok szeretettel várják a lelkes pecázni vágyó aprótalpúakat.

Nincs esemény rögzítve!

Címünk

Vértessomlói Közös Önkormányzati Hivatal
2824 Várgesztes, Arany János utca 47.

Elérhetőségeink

Ügyfélfogadás

  • Hétfő: 13 - 16 óráig
  • Kedd: 8 - 12 óráig
  • Csütörtök: 8 - 12 óráig

Legnépszerűbb cikkek